​Samsung Electronics va investi in total sapte miliarde dolari intr-o uzina "mamut" de procesoare in China, unitate care ar trebui sa-si inceapa activitatea in 2013, au spus pentru BBC oficialii companiei.

Samsung a primit la inceput de 2012 aprobarea autoritatilor chineze pentru acest proiect si intr-o prima etapa va investi 2,3 miliarde dolari in uzina care va face chip-uri pentru smartphone-uri, tablete si MP3 playere. In anii urmatori, gradual, compania promite sa investeasca si restul sumei, pana la 7 miliarde.

Uzina va fi complet functionala la final de 2013 si producatorul spune ca proiectul ii va permite sa satisfaca cererea tot mai mare venita din China si din alte piete mari.

In 2011 s-au livrat pe plan mondial 69 milioane de tablete, 494 milioane smartphone-uri si putin peste 350 milioane de PC-uri, valoarea cumulata a acestor dispozitive fiind de 489 miliarde dolari, arata un studiu IDC publicat recent.

Compania de cercetare estima ca in 2016 se va ajunge la vanzari cumulate de aproape 200 milioane tablete, jumatate de miliard de PC-uri si mai bine de 1,1 miliarde de smartphone-uri.