Yahoo! a anuntat miercuri ca renunta la 2.000 de angajati pentru a reusi sa faca economii importante in ideea de a reveni pe linia de plutire dupa mai multi ani de declin si schimbari dese in conducere. Vorbim de al saselea val important de concedieri din ultimii patru ani. Cei 2.000 reprezinta 14% din numarul total al angatilor.

Compania spune ca va renunta la 2.000 de angajati, iar decizia e un "pas important catre un nou Yahoo!, mai mic, mai indraznet, mai profitabil si mai pregatit sa inoveze". Compania a pierdut mai multe persoane din conducere, a schimbat CEO-ul nefiresc de des si a facut mai multe valuri de concedieri, ultimul important fiind in 2008 cand s-a comunicat ca 1.500 de angajati vor ramane fara loc de munca.

Yahoo! spera sa economiseasca anual in medie cam 375 milioane dolari dupa deciziile anuntate astazi, insa in rezultatele financiare ale trimestrului curent schimbarile se vor regasi in costuri de 125-145 milioane dolari legate de compensatiile ce vor trebui sa fie platite angajatilor la care se renunta.

Yahoo! admite ca trebuie sa raspunda mai repede dorintelor clientilor si a ajuns la concluzia ca trebuie sa se concentreze doar pe anumite segmente cheie.