Gruparea de hackeri Anonymous a promis vineri ca va continua sa atace China, dupa ce a revendicat piratarea, in ultimele zile, a peste 300 de site-uri chinezesti, pentru a protesta impotriva cenzurii impuse de autoritatile de la Beijing, relateaza AFP.

"Actiunea va continua. Tintele au fost deja alese", potrivit unui mail trimis agentiei AFP de miscarea Anonymous.

Potrivit mesajelor postate marti, miercuri si joi pe contul sau de Twitter, acest grup de hackeri imprastiati in toata lumea a blocat peste 300 de site-uri chinezesti, inclusiv guvernamentale si comerciale. Majoritatea acestora functionau insa normal vineri.

Anonymous a reusit sa posteze pe aceste site-uri urmatorul mesaj, in engleza si in chineza: "Pentru poporul chinez: guvernul vostru controleaza internetul din tara voastra si filtreaza ceea ce considera o amenintare pentru el".

Solicitand internautilor sa foloseasca retele private virtuale (VPN) pentru a ocoli cenzura, hackerii Anonymous au adresat un mesaj Beijingului: "In toti acesti ani, guvernul comunist al Chinei si-a supus poporul unor legi nedrepte".

Ei au amenintat direct guvernul de la Beijing: "Draga guvern chinez, nu esti infailibil. Astazi sunt piratate site-uri, maine regimul tau josnic va cadea".

Guvernul chinez a anuntat la sfarsitul lunii martie o intarire a controlului internetului, arestarea a peste o mie de suspecti si stergerea a peste 200.000 de mesaje considerat "nocive", de la jumatatea lui februarie.

Operatorii a peste 3.000 de site-uri au primit avertismente si au fost impuse restrictii, timp de trei zile, la utilizarea microblogg-urilor, in conditiile in care in China sunt deschise peste 300 de milioane de astfel de conturi.