​Sony a schimbat din nou prognozele pentru anul fiscal 2011-2012 si estimeaza pierderi de 6,4 miliarde dolari, de doua ori mai mari decat cele mai recente estimari ale grupului japonez, scrie Reuters. Sony este nevoita sa plateasca impozite foarte mari in SUA, iar joi seful companiei va prezenta planurile de redresare. Rezultatele financiare complete pentru anul fiscal incheiat in martie vor fi anuntate pe 10 mai.

Ultima prognoza a Sony pentru anul fiscal 2011 - 2012 indica pierderi de 220 miliarde yeni (2,7 miliarde dolari), insa acum compania admite ca lucrurile vor sta cu mult mai rau, iar pierderile vor fi de 520 miliarde yeni (6,4 miliarde dolari) din cauza taxelor suplimentare pe care Sony trebuie sa le plateasca in SUA, conform regulilor contabile de acolo.

Sony estima si ca vanzarile totale pentru anul in curs au fost de 78 miliarde dolari, iar presa japoneza a scris ca se va renunta la 10.000 de angajati, adica 6% din efectivele totale.

Compania a afisat pierderi in ultimii patru ani si o mare problema este divizia producatoare de televizoare care a inregistrat pierderi de zece miliarde dolari in ultimul deceniu.

Kazuo Hirai, cel care din martie este noul CEO al Sony, avertiza ca revenirea pe profit, in contextul in care Sony a avut pierderi in ultimii patru ani, se va face prin masuri dureroase, insa compania nu a confirmat informatiile legate de concedieri.