Google a anuntat crearea unui tip special de actiuni care le garanteaza pe termen foarte lung fondatorilor Larry Page si Sergey Brin faptul ca vor detine controlul asupra companiei, fara ca terte parti sa se poata implica. Decizia este considerata surprinzatoare de unele voci, insa cei de la Google spun ca e o hotarare care garanteaza stabilitatea.

Grupul a anuntat, la opt ani dupa intrarea pe Bursa, crearea unei clase speciale de actiuni fara drept de vot care le vor da fondatorilor Larry Page si Sergey Brin siguranta ca vor detine controlul asupra companiei chiar si dupa ce vor fi emise actiuni noi.

Inca de acum cativa ani au fost voci care s-au plans ca fondatorii au control neobisnuit de puternic, insa Google spune ca este normal sa se aiba incredere in viziunea pe termen lung a fondatorilor si spune ca acest tip special de actiuni impiedica terte parti sa preia controlul asupra companiei si sa o directioneze gresit.

Google a afisat rezultatele financiare pentru primul trimestru, profitul net urcand de la 1,8 miliarde dolari in Q1 2011, la 2,89 miliarde dolari trimestrul trecut. Veniturile au fost de 10,65 miliarde dolari, avans de 24%.

Google avea la final de martie 33.077 angajati, cu 600 peste numarul de la final de 2011.