Facebook a cumparat brevete de inventie in valoare de 550 milioane dolari de la Microsoft si a anuntat ca a depasit pragul de 900 milioane utilizatori, scrie presa internationala. Cu mai putin de o luna inaintea listarii, Facebook a anuntat si rezultatele financiare pentru primul trimestru, multi spunand ca cifrele sunt dezastruoase fiindca atat profitul cat si cifra de afaceri au fost sub nivelul din ultimul sfert al lui 2011.

O miscare utila a facut Facebook cumparand de la Microsoft 650 de brevete de inventie, in valoare de 550 milioane dolari. Microsoft cumparase cu un miliard de dolari aproape 1.000 de brevete de la AOL iar acum a vandut doua treimi dintre ele catre Facebook, informeaza BBC. Miscarea ajuta Facebook ca pe viitor sa fie mai protejata impotriva unor actiuni in instanta ce ar putea avea urmari financiare nefaste.

Facebook si-a anuntat, cu putin timp inaintea listarii din mai, si rezultatele financiare pentru Q1 2012, cifra de afaceri fiind de 1,06 miliarde dolari, iar profitul de 205 milioane dolari. Fata de primul trimestru din 2011 vanzarile au crescut cu 45%, iar profitul a scazut cu 12%, insa ceea ce ingrijoreaza analistii este practic evolutia comparativ cu ultimul trimestru din 2011. In Q1 2012 veniturile au fost cu 7% mai mici iar profitul cu 32% diminuat, evolutie caracterizata ca "dezastruoasa" de un analist citat de Guardian.

Totusi, rezultatele mai slabe pot fi explicate prin cresterea masiva a cheltuielilor la 677 miliioane dolari trimestrul trecut, suma dubla fata de Q1 2011. Explicatia tine de investitiile facute in infrastructura tehnica dar si in faptul ca numarul de angajati a crescut intr-un an de la 2.431, la 3.539.

La partea de cresteri trebuie vorbit si de numarul de useri activi care a trecut de 900 milioane, peste jumatate dintre ei accesand reteaua si de pe smartphone-uri.