​Google a lansat un proiect care - combinand functionalitatea Street View cu modele 3D, fotografii si clipuri - permite userilor sa exploreze virtual 132 de locuri din patrimoniul UNESCO. De la ruinele Pompeiului, pana la curtea Versailles-ului si de la templele japoneze pana la locuri inalte din Alpi in prezent sunt atractii din 18 tari.

In orasul italian Siena, pe Google World WondersFoto: Google

World Wonders Project a fost lansat acum, cand aplicatia de imagini panormice Street View implineste cinci ani. Practic, Street View ajunge in zone unde nu era prezent si anume in apropierea unor sit-uri turistice foarte cunoscute, pe stradute pietonale din mici orase medievale sau pe drumurile pustii din deserturile australiene.

Cele 132 de sit-uri sunt impartite pe mai multe categorii, precum arheologie, orase, monumente, minuni ale naturii, locuri sacre, palate si castele.

Google spune ca numarul de locuri incluse va creste si adauga ca la sit-urile incluse sunt, in afara de imaginile tip Street View, informatii despre ele, legaturi catre machete 3D, galerii foto si link-uri catre clipuri de YouTube.