Facebook a ajuns la un acord pentru a cumpara compania israeliana Face.com, urmand sa plateasca undeva intre 55 si 60 milioane dolari, spun surse citate de Reuters. Micuta companie din Tel Aviv are 11 angajati si dezvolta tehnologie de recunoastere faciala pentru fotografii postate online, Facebook numarandu-se printre clientii sai. Aplicatiile de recunoastere faciala de pe Facebook au starnit ingrijorarea unor asociatii care se tem ca dreptul la intimitate al user-ilor va fi tot mai consistent incalcat.

Doua surse citate de Reuters spun ca Facebook va plati intre 55 si 60 milioane dolari pentru Face.com, insa niciuna dintre companii nu a confirmat tranzactia, agentia de presa scriind ca anuntul va fi facut in saptamanile urmatoare. Presa scria in trecut ca tranzactia se situeaza in jurul a 80-100 milioane dolari.

Face.com s-a infiintat in 2009 si dezvolta o platforma de recunoastere faciala a unor fotografii incarcate pe internet prin intermediul unor aplicatii mobile. Face.com a creat si aplcatii pentru Facebook care, de la final de 2010 a introdus "tag suggest", o aplicatie prin care tehnologiile de recunostere faciala sunt utilizate pentru a-i sugera celui care incarca o fotografie pe site numele persoanei care este in acea poza.

Aceasta aplicatie a fost intens criticata si tot mai multe voci de la diverse asociatii de profil spun ca Facebook are "pe mana" prea multe informatii personale despre un numar imens de persoane.