Puternicul virus informatic Flame menit sa culeaga informatii despre programul nuclear iranian a fost dezvoltat de SUA in colaborare cu Israelul, sustin surse citate de Washington Post. Pentru crearea sofisticatului vierme informatic au colaborat americanii de la CIA si NSA dar si armata israeliana, scrie publicatia care adauga ca suntem in fata primei campanii de sabotaj informatic pe care SUA a initiat-o contra unuia dintre marii sai adeversari.

Washington Post citeaza "responsabili occidentali apropiati de proiect" care spun ca, la fel ca si in cazul viermelui Stuxnet, si la Flame a fost o stransa colaborare intre National Security Agency, CIA si armata israeliana. Cele trei institutii nu au comentat pe marginea celor scrise de cunoscuta publicatie.

In articol mai este citat un oficial american care spune ca abia a inceput colectarea de informatii despre controversatul program nuclear iranian care a fost afectat de viermele informatic Stuxnet in 2010. De data aceasta, Flame nu-si propune sa distruga ceva, insa colecteaza un volum urias de informatii despre planurile iranienilor.

Programul a fost creat pentru spionaj cibernetic si are capacitatea de a fura date confidentiale, de a face capturi de ecran, a strange informatii despre sistemele atacate, fisierele stocate, datele de contact si poate inregistra chiar conversatii audio, daca acel computer are atasat un microfon.

Acest virus complex exista de cel putin patru ani, insa abia acum a putut fi depistat de companiile de securitate informatica.