​Viitoarea versiune de Android - 4.1 cunoscuta si sub numele de cod Jelly Bean - va fi prezentata foarte curand si va aparea mai intai pe telefonul Nexus HSPA+ in SUA, scrie CNET. Accidental aceste informatii au aparut pentru scurt timp pe magazinul de aplicatii Google Play, insa compania le-a scos, nu inainte ca userii sa fi facut "print-screen". E de asteptat ca acest nou Android sa fie prezentat la conferinta dezvoltatorilor Google, saptamana viitoare.

Accidental pe Google Play a aparut la rubrica de specificatii a telefonului Nexus faptul ca "in curand" va fi pe piata urmatoarea versiune de Android care va avea nume de cod "Jelly Bean" si se va numi 4.1 si nu 5.0 cum se asteptau cei mai multi.

Despre noul Android se stiu foarte putine lucruri, insa este de asteptat ca el sa fie prezentat la conferinta Google I/O care se va tine intre 27 si 29 iunie la San Francisco unde ar putea fi adusa si o tableta sub brand-ul Google.

La evenimentul de lansare al noului iOS cei de la Apple au criticat din nou fragmentarea sistemului Android. In timp ce Apple are in piata trei versiuni ale iOS active, la Android al Google sunt 11 versiuni si numai 7% dintre useri au cea mai noua varianta (4.0) iar o cincime au versiunea 2.2 lansata la final de 2010.