​Google a prezentat miercuri la conferinta dezvoltatorilor din San Francisco prima sa tableta, modelul Nexus 7 care poate fi comandat de acum in SUA, la preturi ce pornesc de la 199 dolari. Tableta ruleaza sistemul de operare Android in versiunea 4.1, dispune de procesor quad-core, ecran de 7 inch si camera video pe partea frontala. Tableta este concurent direct pentru Amazon Kindle, dar este mult mai ieftina si cu specificatii mult sub liderul pietei: Apple iPad.

Google Nexus 7Foto: Captura YouTube

Sunt doi ani de cand se vorbeste despre tableta Google, iar acum la conferinta dezvoltatorilor ea a fost prezentata. Modelul Nexus 7 va fi produs de taiwanezii de la Asus si are ecran de 7 inch HD cu rezolutie 1.280X800. Tableta are procesor quad-core Tegra 3 de 1,3 GHz, 1 GB de RAM, camera frontala de 1,2 MP, accelerometru, GPS si microfon.

Tableta cantareste 400 de grame, are conectivitate WiFi si Bluetooth, dispune si de tehnologia NFC si poate fi comandata in SUA fie in versiunea cu 8 GB stocare (pret 199 dolari), fie in varianta cu 16 GB (249 dolari).

Tabltea poate fi deja comandata in SUA, iar livrarile incep la jumatatea lui iulie. Sistemul Android are ota foarte buna pe piata smartphone-urilor, insa la tablete nu sta prea grozav fiindca iPad are peste 60% din piata, iar Android putin peste 30%. Google a ales sa intre pe segmentul low-cost al tabletelor, departe ca pret de iPad sau Galaxy Tab.