Samsung Electronics a castigat batalia in instanta cu Apple in Marea Britanie si in consecinta compania americana nu mai poate cere interzicerea vanzarii tabletei Galaxy Tab 10.1, arata o sentinta a Inaltei Curti din Marea Britanie. Judecatorul Colin Birss a precizat ca un Galaxy Tab nu poate fi confundat cu un iPad fiindca tableta Samsung "nu este la fel de cool" si nu are nici designul simplu caracteristic produselor Apple, scrie The Guardian.

Samsung Galaxy Tab 10.1Foto: Reuters

Judecatorul spune ca designul tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 nu are simplitatea extrema cu care Apple s-a impus pe piata. Sunt diferente la grosime si la designul partii spate unde produsul Samsung are "detalii neobisnuite". Judecatorul conchide ca tableta Samsung "nu este atat de cool" ca Apple iPad.

Samsung a salutat decizia Inaltei Curti si spune ca e confirmare a faptului ca nu a incalcat drepturi de proprietate intelectuala detinute de Apple. Asiaticii mai spun ca daca Apple va continua sa aiba "pretentii exagerate" legate de design, inovatia in industrie va avea de suferit si la fel si posibilitatea clientilor de a alege.

Apple nu a comentat hotararea Curtii, insa a fost la fel de vehementa in ceea ce priveste designul produselor Samsung care "arata foarte asemanator cu iPhone si iPad, de la forma partii hardware pana la interfata utilizator si modul de impachetare".

Apple mai spune ca insistenta cu care Samsung copiaza este gresita si se angajeaza sa apere in continuare drepturile de proprietate intelectuale in fata unor astfel de "furturi de idei".