Google a prezentat o versiune mai performanta a unei aplicatii de cautare pe internet prin comenzi vocale si spune ca aceasta va fi in curand disponibila si pe iPad si iPhone. Compania va testa pe scara larga cautarile online in care sunt integrate si rezultate din contul Gmail al user-ului si extinde si disponibilitatea aplicatiei Knowledge Graph.

Siri, aplicatia lansata in toamna trecuta de Apple impreuna cu iPhone 4S, este foarte apreciata si a avut un impact pozitiv si asupra vanzarilor. Google a lansat in iunie pentru Android o aplicatie de comenzi vocale pentru Android, insa acum compania a perfectionat-o si o va face disponibila in saptamanile urmatoare si pe platforma iOS.

Google a pus pe internet un filmulet de prezentare in care aplicatia de comenzi vocale este capabila sa raspunda la mai multe tipuri de intrebari puse cu voce tare de useri. De la cum va fi vremea maine intr-un anumit oras, pana la cele mai apropiate ateliere auto si la ce filmje sunt la cinematografele din regiune.

Google spune ca aplicatia este integrata cu Knowledge Graph, o baza de date extinsa care ofera descrieri foarte scurte despre milioane de termeni. Aplicatia de cautare cu ajutorul vocii iti poate afisa poza cu un anumit obiect, daca ii soliciti si poate furniza si diverse definitii ai unor termeni. Evident ca filmuletele de prezentare sunt mereu mai optimiste decat realitatea, insa ramane de vazut cum o vor primii utilizatorii.

Trebuie precizat ca, fata de Siri, capabilitatile aplicatiei Google sunt limitate prin faptul ca vorbim de o aplicatie axata pe cautarea online, nu pe cautarea in randul programelor instalate pe telefon si interactiunea intensa cu acestea, cum se intampla la Siri.

Google a anuntat si ca lanseaza pentru teste extinse cautarea online care include si rezultatele din contul de Gmail al user-ului. Google spune ca uneori raspunsul la ceea ce cauti nu este pw World Wide Web, ci poate intr-un e-mail de la un prieten. De aceea, cei care vor se pot inscrie pentru a etsta aplicatia care va afisa in campul de cautare al Google si rezultate din propriul cont de Gmail.