Gigantul taiwanez Foxconn, cel mai mare producator de electronice din lume, a anuntat ca a oprit productia la o uzina din nordul Chinei dupa ce duminica spre luni a izbucnit o bataie generala acolo, scrie AFP. Aproximativ 2.000 de angajati au fost implicati, iar 40 au fost raniti, conflictul pornind din zona blocurilor de locuinte aflate in incinta uzinei.

Foxconn a montat plase pentru a-i descuraja pe cei care vor sa se arunce de la etajFoto: Reuters

Bataia s-a petrecut la uzina din Taiyuan (nordul Chinei) unde lucreaza 79.000 de persoane pentru a asambla componente electronice pentru industria auto, pentru diverse terminale mobile si pentru noul iPhone 5.

Conflictul a izbucnit in noaptea de duminica spre luni in zona cladirilor de locuinte care se afla in incinta fabricii. Nu se stie de la ce a pornit totul, insa 40 de oameni din cei 2.000 implicati in bataia generala s-au ales cu rani.

Politia a deschis o ancheta, iar Foxconn a anuntat ca luni este oprita productia la uzina, urmand ca ea sa reporneasca marti. Compania a mai spus ca bataia nu pare sa fi pornit de la lucruri legate de munca, lasand de inteles ca ar fi fost o rafuiala intre grupuri care nu se suporta.

Gigantul taiwanez Foxconn are peste un milion de angajati in China, dintre care peste 500.000 in provincia Shenzen. Compania a devenit celebra pentru muncitorii care s-au sinucis din cauza conditiilor grele de lucru, iar in ultimii doi ani a marit de cateva ori salariile, dupa ce a fost masiv presata de diverse organizatii care au tras un semnal de alarma in legatura ca mediul de lucru.