Cotatiile actiunilor la bursa americana au facut luni ca Google sa aiba pentru prima oara o capitalizare bursiera mai mare decat Microsoft, scrie AFP. Cele doua companii au o capitalizare de aproape 250 miliarde dolari, departe insa de cea mai valoroasa companie din tehnologie - Apple - cu peste 600 miliarde.

Astfel, luni Google avea o capitalizare de piata de 249,1 miliarde dolari, in timp ce Microsoft avea 247,2 miliarde dolari. Apple ramane lider cu o capitalizare de 618 miliarde dolari.

Microsoft a fost mult timp cea mai valoroasa comapmie din lume, mai ales in perioada in care desktop-urilor aveau cresteri explozive de vanzari, insa apoi a fost depasita de ExxonMobil. Ultimii patru - cinci ani au dus insa Apple foarte sus, pretul actiunilor atingand record dupa record.

Pe de alta parte Google si-a vazut pretul actiunilor crescand constant, mai ales datorita pasilor facuti pe segmentul mobile cu lansarea sistemului de operare Android.

Totusi, este foarte posibil ca si actiunile Microsoft sa prinda un trend ascendent, mai ales ca se apropie lansarea unor produse noi precum Windows 8 si tableta Surface.

Vezi cotatiile Google (01.10.2012)

Vezi cotatiile Microsoft (01.10.2012)