Furnizorul britanic de servicii IT pentru companii Endava are in prezent 600 de angajati pe plan local in birourile din Iasi, Cluj si Bucuresti, iar in urmatorii trei ani vrea sa adauge cel putin 400 de angajati, au declarat reprezentantii Endava la evenimentul de inaugurare a biroului din Bucuresti. Compania britanica are in Romania peste jumatate din angajatii sai pe plan mondial si isi bazeaza cresterea si pe sustinerea venita din partea autoritatilor locale.

In sediul Endava BucurestiFoto: Hotnews

Endava, companie care furnizeaza servicii IT mai ales pentru institutii bancare, este prezenta in Cluj din 2006 si in Iasi din 2009, iar acum a inaugurat si sediul din Bucuresti unde a inchiriat doua etaje dintr-o cladire de birouri aflata langa mall-ul AFI Palace.

"Ne dorim sa crestem afacerile din Romania si chiar sa dublam numarul de angajati in urmatorii 3 ani, daca vom continua sa beneficiem de facilitatile fiscale si de alte programe de ajutor acordate de stat. Romania este in continuare o destinatie nearshore atractiva, insa concureaza cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar si cu statele Baltice si Rusia", spune John Cotterell, CEO-ul companiei.

In Bucuresti lucreaza acum 100 de oameni, pana la mijloc de 2013 se doreste atingerea unui numar de 250, iar in 2014 se va ajunge la 600, daca lucrurile merg conform planului.

Compania cauta programatori Java, NET, testeri, manageri de proiect, arhitecti software si analisti de sistem. In prezent compania are 280 de oameni la Cluj, 230 la Iasi, 100 la Bucuresti si 250 la Chisinau, numarul angajatilor pe plan mondial fiind de 950. Compania are 950 de angajati pe plan mondial, iar cifra de afaceri anuala este 37 milioane euro.

Echipele Endava din Bucuresti sunt implicate in proiecte de dezvoltare software, in special pentru companii din domeniul serviciilor financiare si serviciilor online din Marea Britanie si Statele Unite, precum si proiecte pentru companii locale din sectorul financiar-bancar.

Cea mai mare pondere in business-ului grupului, de 58%, este realizata cu clienti din sectorul serviciilor financiare, in timp ce companiile din sectorul serviciilor profesionale aduc 19% din venituri. Clientii din sectoarele sport & media alaturi de brandurile internationale contribuie cu 14% in totalul cifrei de afaceri, in vreme ce 9% provin de la companii din alte sectoare. Printre clientii Endava se numara societati precum: IMG, Cadbury, R&A (opengolf.com), AMS, Banca Transilvania, Aviva.