​Sucursala Yahoo! din Coreea de Sud a anuntat vineri ca isi va inchide operatiunile din aceasta piata, subliniind competitia acerba in care se afla cu Google si alti rivali locali pe zona de publicitate pe mobil si servicii online, informeaza Reuters. Aceasta este prima tara asiatica din care se retrage Yahoo!.

Logo-ul Yahoo!Foto: Reuters

Yahoo Korea, care si-a inceput activitatea in aceasta piata in 1997 si este detinuta integral de compania americana, are circa 200-250 de angajati. Serviciile online din portalul Yahoo! adaptate pentru aceasta tara vor inceta in luna decembrie.

In piata sud-coreeana, Yahoo! a esuat in lupta cu jucatori locali precum NHN Corp, Daum Communications Corp si SK Communications Co.

In luna iulie din acest an, la conducerea Yahoo! a fost numita Marissa Mayer, aceasta fiind a treia schimbare la sefia companiei in mai putin de un an.

Yahoo! este in continuare una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, cu peste 700 de milioane de utilizatori pe luna la serviciile sale de e-mail, cautare web si stiri.