Tim Cook, seful Apple, a spus la conferinta de prezentare a rezultatelor financiare ca tableta Surface al Microsoft este un produs destul de compromis si confuz, recunoscand insa ca nu s-a jucat cu tableta, insa a citit despre ea. El a mai spus ca Apple nu va face o tableta de 7 inch si a tinut sa precizeze ca iPad Mini, noua tableta de 7,9 inch nu este un compromis si nici nu contrazice viziunea lui Steve Jobs.

Intrebat despre cum vede concurenta cu tableta Microsoft Surface, Tim Cook nu a fost chiar diplomat, "Nu m-am jucat cu tableta, insa din ce am citit este un produs destul de compromis si confuz"

Microsoft Surface are ecran de 10.6 inch, 9,3 mm grosime si preturi de 499 dolari pentru varianta cu 32 GB si 699 dolari pentru versiunea de 64 GB. Preturile sunt valabile pentru SUA unde tableta s-a lansat acum/ E de asteptat ca in Europa preturile sa fie clar mai mari.

Tim Cook a explicat si diferenta dintre noul iPad mini si tabletele de 7 inch, in contextul in care Steve Jobs spunea despre aceste tablete ca nu au sens si ca sunt moarte inca inainte de a fi lansate pe piata.

"Vreau sa fiu cat se poate de clar: nu vom face tablete de 7 inch", a spus el, intrebat de ce Apple s-a razgandit de la spusele lui Steve Jobs. El a explicat ca nu e vorba de nicio rezgandire si ca e o diferenta uriasa intre spatiul tactil de pe tableta clasica de 7 inch si spatiul de pe iPad Mini.

Cook a admis ca vanzarile de tablete nu au fost atat de mari si fiindca zvonurile legate de noile lansari i-au facut pe multi sa-si amane achizitiile in august si septembrie.