​Apple a anuntat ca din 2013, Scott Forstall, seful de dezvoltare al iOS nu va mai face parte din structura de conducere a companiei, debarcarea sa fiind cel mai probabil efectul scandalului legat de aplicatia Maps care a nemultumit multi clienti. New York Times citeaza surse care spun ca Forstall ar fi refuzat sa semneze scrisoarea in care Apple isi cerea scuze clientilor pentru problemele aplicatiei de harti, scrisoare care a fost semnata de CEO-ul Tim Cook.

Scott ForstallFoto: Apple

Scott Forstall lucreaza la Apple din 1997 si este "creierul" dezvoltarii sistemului de operare iOS. Era unul dintre cei mai influenti oameni din companie si se vorbea ca intr-o zi ar pute ajunge CEO al companiei.

Iata ca acum Apple a anuntat ca Forstall nu va mai ocupa functia de "Senior Vice President, iOS Software", insa va ramane pe postul de consultant pentru CEO-ul Tim Cook.

Chiar daca Apple nu a precizat acest lucru, debarcarea lui Forstall este strans legata de noua aplicatie Maps a Apple care a fost lansata recent cu iPhone 5 si a suparat multi clienti prin imperfectiunile si erorile sale. Presa scrie ca Forstall este gasit "tap ispasitor", iar New York Times citeaza surse care spun ca acesta nu a dorit sa semneze scrisoarea in care Apple isi cerea scuze utilizatorilor pentru problemele aplicatiei de harti. Publicatia mai noteaza ca Forstall ar fi considerat exagerate criticile aduse aplicatiei de harti si ca era in conflict cu alti manageri ai companiei.

Apple a mai renuntat la un alt director important: John Browett, seful diviziei de retail care a fost adus in companie acum cinci luni cand a primit si un bonus de bun-venit de 56 milioane dolari.

Renuntarea la seful de retail la atat de putin timp dupa aducerea lui este un semn al nemultumirilor fata de activitatea acestuia, iar schimbarile de la varful companiei sunt interpretate de presa ca fiind un semn clar prin care CEO-ul Tim Cook isi impune autoritatea.