​Dupa ce hackerii au postat pe internet link-uri care permiteau intrarea fara parola pe conturile anumitor useri ai Facebook, reteaua sociala a actionat pentru a dezactiva sistemul care facea posibila aparitia acestei vulnerabilitati, scrie BBC. A fost publicata o lista cu peste un milion de link-uri care permiteau intrarea pe conturile unor useri din Rusia sau China, insa oficialii Facebook spun ca majoritatea link-urilor nu mai erau valide.

Pe site-ul Hacker News au fost publicate link-uri care permiteau intrarea pe anumite conturi de Facebook fara sa fie nevoie de parola. Era practic vorba de acele link-uri pe care Facebook la trimite doar catre adresele de e-mail are userilor respectivi, link-uri care le permit acelor utilizatori sa intre rapid in conturile lor printr-un simplu click. Aceste link-uri pot fi insa accesate doar o data si devin inactive rapid, din motive de siguranta.

Un inginer de la Facebook a spus ca acest sistem de trimitere a link-urilor pe mail a fost temporar dezactivat pana cand se vor rezolva problemele de securitate ale utilizatorilor.

Lista publicata continea link-uri temporare catre 1,32 milioane de conturi de Facebook, create in special in Rusia si China. Cei de la Facebook spun ca marea majoritate a link-urilor erau deja inactive si adauga ca, dat fiind ca acele link-uri sunt trimise doar catre e-mail-urile celor care detin conturile, e clar ca aceste e-mail-uri au fost adunate si postate online de hackeri.

Facebook a fost implicata intr-o controversa si la final de septembrie dupa ce, din cauza unui bug, unele mesaje postate in trecut ca fiind private, au putut fi vazute de toata lumea pe profilele unor utilizatori.