Evolio, compania fostului sef al ANCOM Liviu Nistoran, a lansat un serviciu de videoconferinte care permite conectarea simultana a pana la 60 de persoane, aplicatia putand fi utilizata pe diverse terminale, de la smartphone, pana la echipamente profesionale de teleconferinta. Evolio spune ca a investit 500.000 euro pentru infrastructura necesara si adauga ca serviciul gandit mai ales pentru IMM-uri este disponibil prin abonamente lunare cuprinse intre 15 si 45 de euro.

Evolio spune ca serviciul de videoconferinta poate fi utilizat de pe diverse terminale, de la smartphone si tableta, pana la laptop, desktop si echipament profesional de teleconferinta. Simultan pot sa se conecteze maxim 60 de persoane, iar pentru utilizarea aplicatiei trebuie descarcat un soft - produs de Polycom - si trebuie ales un tip de abonament.

Exista trei variante de abonament: unul de 15 euro/luna pentru folosirea videoconferintei pe smartphone si tablete, altul de 25 euro/luna pentru laptop si desktop si unul de 45 de euro pentru echipamente speciale de videoconferinta.

Cei de la Evolio spun ca e nevoie de conexiune internet de minim 256 kb/sec pentru utilizarea serviciului, insa pentru ca rezolutia sa fie HD trebuie conexiune de cel putin 2 MB/sec. E de preferat sa fie folosite conexiuni WiFi, iar cele 3G pot fi si ele utilizate, insa cu anumite limitari.

Evolio estimeaza ca in 2013 va ajunge sa aiba circa 500 de clienti pentru serviciul de videoconferinte mumit Cloud Zoom, insa in afara de acest serviciu este disponibil si unul de comunicatii unificate numit Cloud Multi Com.