​Steve Ballmer, CEO al Microsoft, a spus pentru cotidianul francez Le Parisien ca vanzarile tabletei Surface au demarat modest, insa acest lucru se intampla fiindca pentru moment canalul de distributie este limitat. In trei luni va fi lansata versiunea de top Surface Pro, a mai spus Ballmer care s-a aratat optimist si incantat de produs.

Microsoft comercializeaza din 26 octombrie tableta Surface in versiunea cu sistemul de operare Windows RT si procesor ARM. Intrebat de Le Parisien, Ballmer a spus ca demarajul vanzarilor a fost modest, insa asta fiindca modul de distributie este deocamdata limitat, fiind vorba de magazinul online Microsoft si de cateva magazine "fizice" in SUA.

El se arata insa foarte increzator in viitorul produsului fiindca acesta combina ce e mai bun din lumea PC-urilor cu ce este mai bun in lumea tabletelor. Seful Microsoft nu a confirmat zvonurile legate de un Surface cu ecran de 7 inch, insa a confirmat ca in trei luni va ajunge pe piata versiunea "varf de gama" cu procesor Intel si un ecran de inalta definitie.

Surface costa de la 499 dolari in SUA, iar versiunea de top Pro care se va lansa la inceput de 2013 ar putea costa in jurul a 1.000 de dolari cu 128 GB stiocare. Tableta este disponibila si in oferta unui magazin online romanesc, la pretul de circa 2.700 lei.

Surface are ecran de 10,6 inch iar in ultimele zile o serie de clienti americani s-au plans ca husa speciala incepe sa se rupa dupa primele zile de utilizare. Compania a admis ca exista o problema si va inlocui husele.