Microsoft a anuntat ca seful diviziei Windows, Steven Sinofsky, va parasi compania, anuntul fiind caracterizat ca fiind total neasteptat in piata, mai ales ca oficialul era creditat cu posibilitatea de a deveni CEO al companiei in viitor. Neoficial se pare ca Sinofsky ar fi avut numeroase contre cu Steve Ballmer si alti directori ai companiei.

Sinofsky a lucrat 23 de ani la Microsoft, a inceput ca simplu inginer, a avut contributie importanta la dezvoltarea Office, a participat si la dezvoltarea Windows 7 si din 2009 este seful diviziei Windows unde a coordonat crearea Windows 8, sistem de operare lansat pe 26 octombrie.

Windows 8, prin schimbarile radiacle aduse, este considerat cel mai evoluat sistem de operare lansat de Microsoft, insa si cel mai controversat prin incercarea de a combina caracteristicile pentru PC-ul clasic si cele pentru terminale cu ecran senzitiv.

Desi noul Windows a fost lansat la timp, un repros care i s-ar aduce lui Sinofsky tine de faptul ca nu ar fi atras destui dezvoltatori care sa faca aplicatii pentru noul sistem, lucru care poate pune piedici in calea adoptiei noului sistem.

Neoficial se pare ca Sinofsky, un director extrem de profesionist, era si extrem de ambitios si ar fi avut numeroase contre cu alti executivi. Responsabilitatile sale ingineresti au fost preluate de Julie Larson-Green.