Grenke Renting, grup german prezent pe piata locala din 2007 in sistem de franciza, a decis sa-si deschida reprezentanta in Romania, a anuntat compania intr-un comunicat de presa. Grenke este prezenta in 24 de tari si furnizeaza solutii financiare pentru companiile care vor sa-si inchirieze echipamentele IT si software.

Pentru a evita blocarea resurselor financiare in achizitia echipamentelor IT, Grenke furnizeaza solutii de finantare pentru inchirierea echipamentelor necesare. Pana in acest moment, compania a incheiat peste 1.500 de contracte de inchiriere in valoare de peste 18 milioane de euro in tara. Sucursala din Romania este condusa de Liviu Banulescu si are in prezent noua angajati.

Compania Grenke Renting este prezenta in Romania din anul 2007, functionand in sistem de franciza pana la preluarea de catre Grupul Grenke in vara acestui an.

"In ultimii ani, inchirierea echipamentelor IT a crescut in popularitate devenind un element central al strategiei financiare pentru multe companii. (...) Solutiile pe care le oferim au dus la dezvoltarea companiei pe piata locala, motiv pentru care incepand cu anul 2012 ne-am transformat din franciza in subsidiara a Grupului Grenke", spune in comunicatul de presa, Liviu Banulescu, director general Grenke Renting.

Grupul este prezent in 24 de tari si are peste 700 de angajati.