Londonezii se confrunta cu aproximativ 170 de furturi de iPhone-uri pe zi, o metoda foarte populara la ora actuala fiind talharirea oamenilor aflati in mers, pe strada, de catre hoti pe biciclete, potrivit cifrelor furnizate de Scotland Yard, potivit Mediafax.

Ellie Buchdahl, o studenta de 24 de ani, a povestit cum a cazut victima unui astfel de jaf, la plecarea dintr-un restaurant, seara. "Scriam un SMS si am ajuns la o trecere de pietoni. M-am uitat de masini si am inceput sa trec, cand mi-a taiat calea o bicicleta, care aproape m-a doborat", a relatat ea.

Biciclistul a pedalat mai departe, insa a fost urmat de un altul, care i-a smuls fetei telefonul din mana.

Buchdahl a alergat dupa hot si a strigat dupa ajutor, insa acesta mergea prea repede si nu a putut fi oprit.

"M-am simtit atat de prost. N-am fost ranita fizic, dar mandria mi-a fost ranita", a mai spus ea.

Pentru cea pagubita, nu doar costul aparatului este o problema, ci si accesul la datele personale. Ellie Buchdahl avea aparatul de doar doua saptamani, de cand reusise sa se angajeze ca jurnalist online, nu avea asigurare la el si nu setase inca un pin.

"Pe un iPhone ai totul - Twitter, Facebook, e-mail. Tocmai ii trimisesem un mail unei prietene care vine in vizita si ii dadusem adresa mea. Am fost ingrozita la gandul ca si hotul ar putea s-o vada", a spus fata.

Potrivit datelor Scotland Yard, in intervalul aprilie - septembrie, au fost sesizate 28.800 de furturi de iPhone-uri, acestea reprezentand aproximativ jumatate din numarul total de telefoane mobile furate in capitala Marii Britanii - 56.680, adica 337 pe zi , relateaza The Evening Standard.

Tendinta este intalnita si in SUA, la New York, unde numarul de furturi de iPhone-uri si iPad-uri creste cu 40%, potrivit Politiei. Aici, politistii inregistreaza aparatele achizitionate, numele cumparatorilor si datele lor de contact.

La Londra, politistii au primit iPad-uri cu aplicatii de reperare prin satelit a aparatelor furate, pentru recuperarea acestora.