Firma brasoveana Visual Fan, care vinde terminale sub marca Allview, a anuntat joi lansarea unei noi tablete de 7 inci cu procesor Dual Core Cortex A9 la 1,5 Ghz si sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean, care poate fi cumparata la pretul de 499 de lei. Tableta dispune o memorie interna de 8 GB extensibila la 32 GB prin card microSD si conectivitate la internet Wi-Fi si 3G optionala prin modem extern, si brasovenii sustin ca tableta este o varianta imbunatatita a celei mai vandute tablete din portofoliu.

Tableta Speed CityFoto: Allview

"Succesul de care s-a bucurat modelul Alldro Speed in randul clientilor nostri ne-a inspirat in dezvoltarea unei noi tablete care ofera performanta la un pret competitiv - Speed City. Prin completarea gamei cu acest model, suntem pregatiti sa intram in anul 2013 cu o oferta foarte atractiva pentru piata", a declarat Olivia Cardas, Marketing Manager Allview.

Tableta are o grosime de 9,7 mm si o greutate de doar 327 g, un ecran multitouch care permite vizionarea filmelor in format full HD, un capac de aluminiu care asigura o rezistenta sporita, suport HTML 5 pentru streaming video fluent in interiorul paginilor web dar si aplicatii preinstalate si un magazin pentru aplicatii preinstalat.

Firma brasoveana Visual Fan a fost infiintata in 2002 si are ca obiectiv principal de activitate productia si distributia de telefoane mobile Dual SIM, tablete, notebook-uri si diverse produse electronice.

Datele de la Ministerul de Finante indica faptul ca anul trecut afacerile companiei au scazut cu circa 4% pana la 8,8 milioane lei. Compania care a ajuns in prezent la circa 50 de angajati, a raportat insa un profit net de 215.101 lei, in crestere cu 8,5% fata de anul 2010.