Microsoft Romania a anuntat schimbari la varf miercuri, Ronald Binkofski, cel care a condus filiala din octombrie 2010 incoace, urmand a se intoarce la sefia subsidiarei din Polonia. Filiala romaneasca are un nou director general in persoana lui Sorin Eftene, unul dintre primii angajati ai companiei pe plan local.

Sorin EfteneFoto: Microsoft

Binkofski este sef al Microsoft Romania din 20 octombrie 2010 cand a preluat functia de la Calin Tatomir care fusese din 2008 sef al fililalei.

Ronald este cetatean german si polonez. A absolvit cursurile Facultatii de Matematica Aplicata a Universitatii Jagiellonian si s-a specializat in matematica in Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt.

In toamna lui 2010 Binkofski declara ca ar vrea sa stea cel putin trei ani la sefia filialei.

Aici puteti vedea un interviu HotNews cu Ronald Binkofski, material realizat in primavara lui 2011.

Iata comunicatul companiei:

"Dupa o perioada prolifica pentru afacerile Microsoft in Romania, compania anunta schimbari la nivelul conducerii. Ronald Binkofski se intoarce in Polonia pentru a conduce Microsoft Polonia si Sorin Eftene este numit Directorul General interimar al Microsoft Romania".

Ronald Binkofski s-a alaturat companiei Microsoft Polonia in 2006 ca Director al diviziei Developer & Platform Evangelism si si-a continuat cariera ca Chief Operating Officer al filialei poloneze. In octombrie 2010, Ronald a fost numit Director General al Microsoft Romania.

In mandatul sau, Microsoft si-a dezvoltat substantial afacerile si prezenta in piata romaneasca, prin parteneriate strategice cu organizatii de afaceri si guvernamentale, in domenii cum sunt Competitivitatea Nationala, Drepturile de Proprietate Intelectuala si Clustere Industriale.

"Sunt recunoscator pentru sansa pe care am avut-o sa conduc Microsoft Romania. Voi ramane intotdeauna aproape alaturi de oamenii cu care am avut ocazia sa lucrez. Mai bine de doi ani am avut parte de performante exceptionale ca rezultat al lucrului intens in echipa si al unor parteneriate extraordinare. In acelasi timp, sunt onorat de numirea mea ca Director General al Microsoft Polonia, rol din care voi continua sa promovez Europa Centrala si de Est ca cel mai bun loc din lume pentru oameni si afaceri.", spune Ronald Binkofski.

Ronald va continua sa contribuie in cateva dintre initiativele cheie ale Microsoft in piata locala, inclusiv in parteneriatul strategic cu Guvernul Romaniei, in programe pentru tineri si de dezvoltare a talentului si in domenii cum sunt Clusterele Industriale.

In acelasi timp, Sorin Eftene este numit Directorul General interimar al Microsoft Romania. Sorin Eftene este unul dintre primii angajati ai Microsoft in Romania, cu o cariera de succes in functii de conducere in divizia Microsoft Services si, cel mai recent, ca Director al Enterprise & Partner Group. Sorin Eftene devine membru al echipei de conducere a Microsoft in Europa Centrala si de Est.

"Sunt incantat de sansa de a conduce Microsoft Romania. Noul val de inovatii din produsele, serviciile si solutiile Microsoft si performanta echipei locale sunt ingredientele ce ne vor permite sa valorificam oportunitatile extraordinare de crestere, cu acelasi angajament pentru succesul clientilor si partenerilor nostri". spune Sorin Eftene, Director General interimar, Microsoft Romania