Polonezul Ronald Binkofski care a condus filiala romaneasca a Microsoft din toamna lui 2010 pleaca fiindca grupul l-a promovat la sefia subsidiarei din Polonia, insa compania este in cautarea unui nou manager care, printre competente, trebuie sa aiba si o foarte buna experienta in vanzari, au spus reprezentantii companiei, la o intalnire cu presa. Interimatul este asigurat de Sorin Eftene, unul dintre cei mai vechi angajati, iar filiala este pe crestere la jumatatea anului fiscal.

"Plecarea mea de la conducerea filialei romanesti este putin neasteptata fiindca era stabilit sa stau mai mult, insa compania m-a rugat sa preiau conducerea unei filiale mai mari, cea din Polonia si nu am putut refuza. Am sentimente contradictorii pentru ca, pe de o parte sunt fericit ca merg in Polonia si ca sunt promovat, iar pe de alta parte imi pare tare rau ca parasesc Romania unde m-am simtit excelent", spune Ronald Binkofski, cel care a fost la conducerea filalei din toamna lui 2010.

"Aproape ca mi-a venit sa plang ca plec de aici", a marturisit polonezul care a condus filiala, adaugand ca i-ar placea sa locuiasca aici si ca printre lucrurile care i-au placut mult se numara vremea, dar si oamenii energici de aici, diferiti ca stil de nordicii cu care era obisnuit.

Microsoft are 400 de angajati in Romania, iar Binkofski lasa filiala pe crestere, fata de aceeasi perioada a anului trecut afacerile fiind cu circa 10% peste valoarea din primul semestru al anului fiscal trecut. Pentru intreg anul fiscal ce se va incheia la final de iunie estimarile cele mai pesimiste arata o crestere cu 6-7% a afacerilor fata de anul fiscal trecut, cu mentiunea ca unele divizii vor creste cu peste 10%.

Compania l-a ales interimar pe unul dintre cei mai vechi nagajati ai filialei locale, Sorin Eftene, care a declarat la intalnirea cu presa ca pana la gasirea noului CEO va avea grija ca in companie sa nu se simta faptul ca directorul general a plecat si a adaugat ca va fi pe faza pentru a nu rata oportunitatile de crestere din piata.

Compania este in cauitarea unui manager general si sunt sanse ca viitorul CEO sa fie roman, insa nationalitatea nu este un criteriu, la fel cum viitorul sef nu trebuie neaparat sa fie recrutat din Microsoft, cautarile fiind si in afara companiei. Ca si criterii, unul foarte important, chiar daca nu decisiv, este experienta in vanzari, a spus Vlad Bog, manager de resurse umane la Microsoft Romania. Cand se va sti numele noului manager. "Daca totul va merge bine am putea avea in cateva saptamani o lista scurta, iar daca gasim omul potrivit vom anunta asta intr-o luna si ceva. Daca nu-l gasim, vom cauta cercetarile fiindca nu vrem sa facem compromisuri, ci sa gasim persoana potrivita", explica Vlad Bog.

Intrebat de HotNews.ro despre stadiul negocierilor dintre Microsoft Romania si Guvern pentru un nou acord de achizitie de licente care sa fie utilizate de institutiile statului, acord in valolare de 33 milioane euro, directoirul interimar nu a oferit detalii, mentionand ca un anunt in acxest sens va fi facut in curand.

"Guvernul este un partener foarte important pentru noi si il tratam cum am trata un mare cliient comercial. Scopul nostru este sa ne asiguram ca Guvernul foloseste tehnologia noastra intr-un mod corect si la adeverata valoare (...) Noi lucram si avem un parteneriat pe termen lung cu Guvernul, s-a terminat o etapa, suntem evident intr-o etapa a acestui parteneriat strategic de pe urma caruia in perioada urmatoare ambele parti sunt interesate sa beneficieze".