Microsoft a lansat si pe piata din Romania noul Office - editia 2013 - suita de productivitate fiind acum optimizata pentru dispozitive cu ecran tactil si pentru stocare extinsa "in cloud" Versiunea clasica gandita sa fie folosita acasa, pe un singur PC, costa 629 lei, in timp ce varianta Office 365 ce poate fi instalata pe cinci terminale poate fi folosita cu un abonament anual de 449 lei, insa dispune si de servicii cloud si functionalitate extinsa. Noul Office merge doar pe dispozitive cu Windows 7 si 8, nu si pe mai vechile XP si Vista.

Microsoft sustine ca "noul Office", asa cum prefera sa ii spune suitei de productivitate in editia 2013, este cu totul diferit fata de variantele anterioare, prin optimizarea pentru ecranele tactile, prin numarul de device-uri diferite pe care poate fi folosit si prin serviciile extinse de cloud-computing.

Microsoft incurajeaza userii sa cumpere varianta numita Office 365 Home Premium care contine Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote2, Publisher2 si Access2 si poate fi instalat pe cinci device-uri diferite, fie ca vorbim de PC-uri si tablete cu Windows sau de Mac-uri. Spatiul de stocare in Sky Drive este de 27 GB (in loc de 7 GB) si sunt incluse 60 de minute internationale de apeluri Skype in fiecare luna. Abonamentul anual pentru aceasta versiune este 449 lei.

Pentru cei care vor versiunea clasica de Office care sa se gaseasca pe computer-ul din casa fara a fi nevoie de abonament, Office 2013 Acasa si pentru Scoala costa 629 lei si contine Word, Excel, Power Point si One Note.

Trebuie precizat ca preturile prezentate sunt cele recomandate de companie, in retail e posibil sa fie un pic mai mici. La eMAG spre exemplu, Office 365 Home Premium este 399 lei, la fel este si la Evomag.

La partea de noutati, Microsoft insista pe faptul ca Office este in pas cu timpul, fiind optimizat pentru ecrane tactile, butoanele fiind mai mari si existand posibilitatea de a glisa pe ecran pentru a adauga imagini, videoclipuri si continut online in documente.

Compania spune ca Interfata este imbunatatita pentru limitarea distragerii atentiei, iar noul Office este inrtegrat si cu retele sociale precum Facebook si Twitter.

Microsoft se arata foarte increzatoare in legatura cu vanzarile Office 2013 si spera ca suita de productivitate va impulsiona si vanzarile de Windows 8, mai ales ca nici nu poate fi folosita pe device-uri cu mai vechile XP si Vista. In plus, compania mizeaza si pe faptul ca Office cu licenta vine cu mult mai multe caracteristici decat suitele de productivitate care se gasesc gratuit pe internet.