Asus a lansat oficial in Romania PadFone 2, o noua generatie a sistemului format dintr-un smartphone cu ecran de 4,7 inch si o tableta de 10,1 inch. Smartphone-ul se poate conecta fizic la tableta, iar ansamblul costa undeva in jurul a 3.400-3.800 lei. Cei de la Asus spun ca au vandut in tara peste o mie de unitati din prima generatie a terminalului care are o greutate totala de 650 g si dispune de camera de 13 MP.

Asus PadFone 2Foto: Asus

Practic vorbim de un smartphone de 4,7 inch care poate fi conectat printr-un sistem de andocare la o tableta de 10,1 inch. Compania spune ca sunt cateva avantaje: e nevoie de o singura conexiune de date si setarile si programele sunt asemanatoare in ambele modalitati de utilizare. Evident ca au fost si pareri in piata cum ca un device care incearca sa fie atat smartphone, cat si tableta, nu are cum sa reuseasca in ambele segmente.

Dispozitivul este mai mult smartphone decat tableta, ecranul telefonului fiind de 4,7 inch, iar sistemul de operare, Android 4.1. Telefonul cantareste 137 g, iar tableta la care poate fi conectat are 514 g. Procesorul este Qualcomm Snapdragon Quad-Core 1.5GH, memoria este de 2 GB LPDDR2 RAM, iar versiunile de stocare sunt 32 GB (pret de circa 3,400 lei) si 64 GB (pret de circa 3.800 lei).

Smartphone-ul are camera de 13 MP pe partea din spate si de 1,2 MP pe fata, iar tableta dispune de camera frontala de 1 MP. Cei de la Asus spun ca smartphone-ul si tableta se vand doar impreuna, din prima generatie s-au vandut in tara sub 2.000 de unitati, iar cea de acum este in magazine de acum doua saptamani.

Asus a vandut anul trecut in tara 30.000 de tablete, iar pentru acesta asteapta o dublare,