Bill Gates, celebrul co-fondator al Microsoft, a admis intr-un interviu la CBS ca gigantul IT a stat cam rau in ceea ce priveste inovatia in ultimii ani si a recunoscut ca a nu a profitat in trecut de avantajul pe care-l avea in segmentul smartphone-urilor. Gates nu l-a criticat pe controversatul CEO al companiei, Steve Ballmer, ci l-a laudat pentru lucruri "extraordinare" precum Windows 8, tableta Surface si Xbox.

"Nu ne este dor de telefoanele mobile, insa modul in care am tratat chestiunea nu ne-a permis sa luam conducerea", a spus Ballmer, la interviul de la CBS. Cu al sau Windows Phone, compania sperase sa-si mareasca simtitor cota de piata, insa a ramas in jurul a 5%, foarte departe de Android si IOS.

Intrebat daca este multumit de performantele lui Steve Ballmer, cel care coinduce din 2000 compania, Bill Gates a spus ca a facut cateva lucruri extraordinare, dand exemplu Windows 8, Surface, Bing, Xbox, "E destul? Nu!. Nici el si nici eu nu suntem multumiti", spune Bill Gates. "Atat Ballmer cat si eu suntem printre oamenii care-si fac cel mai mult autocriticata", subliniaza el.

Microsoft a fost intens criticata in ultimii ani: relansarea motorului de cautare Bing nu a adus rezultate spectaculoase, lansarea tabletei Surface a suparat alte companii producatoare de device-uri, iar Windows 8 nu a avut pana acum o rata de adoptie foarte mare.

Mai mult, un fost director executiv al companiei, Joachim Kempin scoate o carte in care descrie cum au fost cei 20 de ani de activitate la Microsoft. El spunea ca o companie precum cea care a creat Windows-ul merita un director mai tanar, cam de 35-40 de ani, care sa inteleaga nevoile generatiei Facebook.

Kempinj sustine ca Steve Ballmer este un sef total nepotrivit pentru Microsoft, a ratat o multime de ocazii de dezvoltare de produs si ii alunga din companiei pe toti potentialii rivali la functia de CEO.