Comisia Europeana a confirmat ca analizeaza cele mai noi propuneri trimise de Google, urmand ca ancheta in care compania americana e acuzata de abuz de pozitie dominanta sa fie incheiata dupa vacanta de vara, a spus Joaquin Almunia, comisarul european pentru concurenta. Comisia a deschis in noiembrie 2010 o ancheta formala impotriva Google si in total 16 companii acuza oficial gigantul web de practici prin care isi inlatura concurenta si isi promoveaza propriile produse si servicii.

Comisia a primit noile angajamente ale Google si spune ca acum le examineaza, un termen limita pentru incheierea anchetei putand fi dupa vacanta de vara, spune comisarul Almunia, citat de Reuters.

CE nu a dezvaluit in ce constau noile angajamente, insa Google va trebui sa schimbe modul de prezentare al rezultatelor cautarilor online in Europa fiindca in prezent deturneaza traficul de la alte site-uri, catre propriile servicii, declara la inceput de ianuarie comisarul Almunia.

Multe dintre companiile de la care a pornit ancheta se plangeau ca practicile abuzive ale Google s-au intetit in 2011 cu o vointa clara de a elimina orice forma de concurenta in numeroase sectoare precum cautarea de clipuri video online sau compararea preturilor unor produse, cazari si bilete de avion.

Google era acuzata nu doar ca isi privilegiaza in rezultatele cautarii propriile produse, ci si ca pur si simplu copiaza continut din alte site-uri concurente - precum cele cu review-uri de calatorii si restaurante - si il afiseaza in propriile rezultate fara acordul site-ului de unde continutul fusese preluat.