Cum miroase o masina noua, a ce miroase un caine ud, cum miroase un mormant din Egiptul Antic? Google sustine ca poti simti intr-o secunda, pe internet! Pastrand traditia, compania din Mountain View face si in acest an farse, iar cea mai vizibila este Google Nose (Nas), motorul de cautare pentru mirosuri "Vehiculele dotate cu tehnologia Simtul strazii au inhalat si au indexat milioane de mile de atmosfera", spun cei de la Google in descrierea produsului fictiv.

Google Nas, indexatorul de mirosuriFoto: Google

"Detectarea mirosurilor inconjuratoare este o tehnologie Android care colecteaza mirosuri utilizand cel mai sensibil sistem de operare pentru mobil din lume", spun cei de la Google.

Google descrie Nas ca fiind "Propriul tau degustator pe internet. Panourile de cunostinte pregatite de experti asociaza imagini, descrieri si arome".

"Adulmeca: Baza de arome Google (...) Nu miroase, nu exista", spun cei de la Google.

Compania te invita sa apropii nasul de monitor si sa apesi Enter ca sa simti mirosul, iar gama de lucruri pe care le poti mirosi este diverse, de la vanilie si grepfruit pana la...sosete nespalate abandonate in vestiar, dupa un meci de fotbal.