​Hackeri din gruparea Anonymous sustin ca au spart site-uri ce apartin guvernului din Coreea de Nord si ca au obtinut 15.000 de date ale unor useri. Totusi, intr-o tara in care foarte foarte putini au acces la internet si unde aproape totul este pe o retea speciala de intranet, cele sustinute de Anonymous trebuie puse sub semnul intrebarii, noteaza Internatinal Business Times.

Totul a pornit cand Martyn Williams a postat pe blogul North Korea Tech o informatie legata de faptul ca grupul Anonymous ar fi spart site-uri "semi-oficiale" ale guvernului de la Phenian, site-uri de pe care ar fi "colectat" informatii despre 15.000 de useri. In plus, hacktivistii cer eliminarea restrictiilor pe internet in Coreea de Nord, ameninta cu noi atacuri informatice si cer chiar si demisia dictatorului Kim Jong-Un... Atacul e motivat de faptul ca "guvernul de la Phenian devine un pericol pentru pace si libertate".

Martyn Williams, cel care relateaza despre atac, isi exprima insa rezervele asupra celor sustinute de Anonymous deoarece, spune el, dovezile postate de hackeri nu demonstreaza ce sustin ei, mai ales ca in Coreea de Nord guvernul se bazeaza pe o retea de tip intranet care, din motive de securitate, este separata de internet.

In plus, Coreea de Nord este una din cele 12 tari incluse in categoria "inamici ai internetului" si, in afara de oameni bine plasati in guvern sau in armata, nu prea sunt dovezi ca internetul poate fi folosit de cineva.