Microsoft a anuntat numirea grecului Kostas Loukas in functia de Director General al Microsoft Romania. In trecut el a lucrat la Coca Cola si P&G, iar de opt ani lucreaza la Microsoft unde cel mai recent a condus afacerile companiei pentru Cipru si Malta. In ianuarie, polonezul Ronald Binkofski anunta ca se retrage de la conducerea filialei romane care de atunci a fost condusa de Sorin Eftene, ca interimar.

Kostas LoukasFoto: Microsoft

"Kostas se alatura Microsoft Romania pentru a conduce transformarea companiei catre un business de device-uri si servicii in tara", spune compania, intr-un comunicat de presa.

Kostas Loukas are o experienta de 8 ani la Microsoft, si-a inceput cariera la Microsoft Grecia in rolul de Controlor Financiar in 2005, dupa care timp de trei ani a ocupat rolul de Director Financiar si Administrativ. In 2009, timp de un an, Kostas a fost Director General interimar al Microsoft Grecia si in 2010 a fost numit Director de Marketing si Operatiuni in cadrul aceleiasi companii. Incepand cu luna ianuarie 2012, Kostas a condus afacerile Microsoft pentru Cipru si Malta.

Kostas va incepe noul rol pe10 aprilie 2013 si se va muta impreuna cu familia in Bucuresti in mai 2013.

Inainte de a veni la Microsoft, Kostas a lucrat trei ani pentru Coca-Cola Southeast Europe, avand mai multe roluri manageriale. Cariera sa include si o perioada petrecuta la P&G, rol in care a sprijinit echipe de marketing si de vanzari.

Kostas a absolvit un program de Executive MBA la INSEAD, studii masterale in Finante la London School of Economics si este licentiat in Economie de Universitatea din Atena.

„Sunt onorat de oportunitatea de a conduce Microsoft Romania, companie recunoscuta pentru talentul si succesul oamenilor – atat in cadrul Microsoft, cat si in piata locala. Intentionez sa continuam povestea de succes a Microsoft Romania alaturi de aceasta echipa si sa dezvoltam mai departe relatiile cu clientii si partenerii nostri din Romania.”, spune Kostas Loukas, Director General, Microsoft Romania:

„Suntem incantati sa il anuntam pe Kostas Loukas in calitatea de Director General al Microsoft Romania. Kostas aduce in acest rol o experienta impresionanta, prin rolurile avute anterior in Microsoft si in alte companii multinationale. Pentru a identifica cea mai potrivita persoana pentru acest rol, am efectuat o cautare extinsa, in randul unor candidati foarte bine pregatiti, atat din Romania cat si din afara tarii, din Microsoft si din afara companiei si suntem incantati de rezultatul final", spune Don Grantham, Presedinte, Microsoft Central & Eastern Europe