​Platforma WordPress care gazduieste 60 de miliioane de bloguri a fost victima unui atac informatic realizat de un botnet de cateva zeci de mii de PC-uri, iar acesta ar fi doar inceputul unei actiuni mult mai dure, sustine compania de securitate CloudFlare. Totusi, compania lanseaza alarma intr-un articol in care isi promoveaza propriile solutii de securitate, iar fondatorul WordPress spune ca e impotriva celor care vin cu asa-zise "solutii", cea mai buna metoda fiind schimbarea setarilor pe WordPress si folosirea unei parole puternice.

Compania CloudFlare sustine ca un mare numar de bloguri gazduite de WordPress ar fi fost victime ale unui atac informatic efectuat :cu "forta bruta", atacul tintind portalele de administrare ale WordPress folosind username-ul "admin" si "incercand" mii de parole.

Compania spune ca atacul este efectuat de un botnet, o retea de zeci de mii de calculatoare "deturnate:" de infractori si puse sa atace WordPress. CloudFlare mai spune ca, partea ingrijoratoare este ca acest botnet este folosit pentru a construi unul mult mai puternic care sa fie apoi folosit in atacuri viitoare

Anuntul vine la o saptamana dupa ce WordPress a lansat un sistem optional mai sigur de autentificare in doi pasi. Matt Mullenwag, fondator al WordPress, i-a criticat pe cei precum CloudFlare care vin cu asa-zise solutii. El a spus ca solutia ar fi ca userii sa schimbe username-urile venite "by default" si sa isi puna parole puternice.

WordPress gazduieste peste 64 milioane de bloguri care au peste 370 de milioane de unici pe luna.