Samsung a lansat noua gama de televizoare "smart" in Romania, cu preturi intre 1.899 si 12.299 lei si noi functii de interactiune, compania urmand sa lanseze luna viitoare si un model ultra HD de peste 40.000 euro, au spus reprezentantii companiei la un eveniment de presa.

Samsung a lansat noua gama de televizoare inteligenteFoto: Samsung

Noua generatie de televizoare inteligente aduce pe piata locala noi functionalitati si mai multe aplicatii, numarul acestora ajungand la circa 400. Televizoarele vor fi disponibile la preturi ce variaza intre 1.899 lei (32 inch, HD ready) si 12.299 lei (55 inch, Full HD), in functie de diagonala si de alte caracteristici tehnice.

Modelele din 2013 folosesc un set complex de algoritmi care asigura o detectare mai precisa a fetei si o interpretare mai buna a miscarilor si a vocii. Noile televizoare le permit utilizatorilor sa navigheze prin meniu, sa regleze volumul, sa dea zoom unei poze folosind ambele maini sau sa dea Like unui post pe Facebook prin simpla realizare a semnului OK cu mana. Aceste functionalitati sunt valabile insa pentru modelele de varf de gama, nu pentru cele de intrare.

Pe noua generatie de televizoare "smart" platforma Samsung Smart Hub a fost reproiectata pentru a simplifica procesul de cautare. Continutul este organizat in trei sectiuni principale, avand o interfata usor de folosit si icon-uri dinamice care faciliteaza previzualizarea instantanee a sectiunilor. Aceste sectiuni sunt: Fotografii, Videoclipuri & Muzica, Socializare si Aplicatii

Victor Armaselu, sef al diviziei Video a Samsung Romania, spune ca, daca in trecut se vindeau mai ales smart TV-uri de 22-24 inchs, mai nou se vand mai bine cele de 32 de inch.

El spune ca luna viitoare samsung va lansa si televizoarul ultra HD care va costa 40.000 de euro, urmand exemplul altor producatori, cum ar fi Sony, care au lansat televizoare ce costa cat o masina foarte buna si au gasit cerere la noi. Intrebat daca exista cerere pentru un astfel de televizor care costa cat cinci Logan-uri, Victor Armaselu a facut referire la piata masinilor super scumpe precum Ferrari sau Lamborghini unde au existat pre-comenzi, iar romanii au dovedit ca vor sa aiba cele mai noi si scumpe produse.

Televizorul Samsung S9 a fost prezentat la inceput de an la taregul CES Las Vegas si are ecran de 85 de inch si rezolutie (4K) de 3,840 x 2,160 pixeli, de patru ori peste un televizor HD.