​Google a publicat cel mai recent raport de transparenta ce releva faptul ca, in al doilea semestru din 2012, guvernele au trimis catre Google cu 26% mai multe cereri de eliminare de continut fata de prima jumatate din 2012. Brazilia, SUA, Germania si Turcia sunt tarile cu cele mai multe solicitari.

Numarul de cereri oficiale trimise de guverne intre iulie si decembrie 2012 a crescut cu 26%, cateva zeci de tari solicitand Google sa retraga in total eliminarea a peste 24.000 de item-uri, cu 6.000 peste prima parte din 2012.

In primul semestru au fost 1.811 cereri, iar in a doua parte numarul de cereri a crescut pana la 2.285. Cele mai multe au venit de la guvernul brazilian (peste 700), cel american (peste 300) si cel german (peste 200). Tari precum Turcia, India si Marea Britanie au trimis peste 100 fiecare.

Cererile de retragere de continut se refera la multe tipuri, de la clipuri de YouTube care au fost considerate ofensatoare de musulmani, pana la diverse clipuri violente si la eliminarea din rezultatele cautarilor lucruri care incalcau intimitatea unor persoane.

Foarte controversatul film "Innocence of Muslims" a fost subiect de scandal in 20 de tari care au cerut ca secvente din el sa nu mai fie disponibile pe YouTube in 20 de tari.

Google conchide ca tot mai multe guverne cer eliminarea continutului considerat de ele sensibil din punct de vedere politic si tot mai multe tari folosesc practici ce s-ar incadra la capitolul cenzura. in plus, a crescut si numarul de hotarari judecatoresti prin care celor de la Gioogle li se cere sa elimine continut.