In piete foarte mari precum SUA si Marea Britanie numarul de vizitatori ai Facebook a scazut cu cateva milioane in ultimele luni, noteaza The Guardian care citeaza date ale companiei de analiza SocialBakers. Nu se poate vorbi de un declin catastrofal fiindca reteaua are un miliard de useri/luna, insa sunt milioane de oameni care vor sa incerce ceva nou.

Datele arata ca Facebook a pierdut in ultimele sase luni aproape 9 milioane de vizitatori lunari in SUA si doua milioane in Regatul Unit.

Traficul a scazut si in Canada, Spania, Franta, Germania sau Japonia, insa in America de Sud sunt cresteri substantiale.

O explicatie a scaderii tine de faptul ca in pietele mari nu prea mai este loc de crestere fiindca tot publicul tinta si-a facut conturi in retea. Se pare ca sunt milioane de useri care pur si simplu s-au plictisit de Facebook, insa o buna parte aleg sa foloseasca Instagram care este detinuta tot de Facebook, dar si Path, o retea sociala pentru mobile fondata de un fost angajat Facebook, Dave Morin, retea care restrictioneaza la 150 numarul de prieteni pe care ii poate avea un user.

Top 5 tari dupa numarul de conturi:

1. SUA 156 milioane

2. Brazilia 71 milioane

3. India 63 milioane

4 Indonezia 48 milioane

5. Mexic 42 milioane