​In 2012 livrarile de PC-uri in China le-au depasit pentru prima oara pe cele din SUA, iar cea mai populata tara din lume isi va consolida pozitia de lider, arata datele IHS iSuppli. China este o piata atipica fata de restul lumii fiindca desktop-urile si laptop-urile au cota egala, iar la notebook-uri sunt preferate ecranele mari de 14 inch, mai arata studiul.

In 2012 in China s-au livrat in total 69 milioane de desktop-uri si laptop-uri, in timp ce in SUA au fost 66 de milioane. China creste in special datorita faptului ca PC-urile intra si in zonele rurale sub forma desktop-urilor, raportul dintre acestea si notebook-uri fiind in China de 50:50, mult diferit fata de restul lumii unde laptop-urile au 65% din piata, iar desktop-urile, 35%.

Piata e diferita si cand este vorba de dimensiunea ecranului laptop-urilor: in China peste 70% au ecran de 14 inch, in timp ce pe plan mondial aceasta diagonala are sub 30% din piata. Este o mare diferenta si cand e vorba de procentul PC-urilor care vin cu sistemul de operare presinstalat. Pe plan mondial peste 90% dintre PC-uri au sistemul de operare preinstalat, in China procentul este de sub 50%.

Tara cu o populatie de 1,34 miliarde locuitori isi va consolida pozitia de lider, cred cei de la IHS, mai ales ca autoritatile vor sa investeasca in urmatorii ani 6.000 de miliarde dolari pentru infrastructura rurala IT