​YouTube a lansat proiectul-pilot cu primele canale video contra-cost, un numar redus de parteneri avand posbilitatea sa se aboneze la un total de 53 de canale cu abonamente lunare cuprinse intre 0,99 si 7,99 dolari. S-a vorbit de ani buni despre aceste canale platite, iar YouTube spune ca da creatorilor de continut sansa sa-si transforme eforturile in bani.

Pentru moment a fost lansat un program-pilot cu 53 de canale, insa numarul va creste in urmatoarele saptamanmi. Vorbim de canale tematice despre sport, animale de companie, calatorii, gastronomie, filme horror, dar si emisiuni juridice.

Cel mai ieftin abonament este la un canal video spaniol de celebritati, 0,99 dolari/luna, iar cel mai scump abonament este 7,99 dolari pentru un canal destinat homosexualilor. Cele mai multe abonamente sunt 1,99-2,99 dolari/luna, toate "channel-urile" pot fi testate gratuit 14 zile si vin cu discount-uri pentru cei care aleg abonamentul anual.

Printre canalele incluse in program se numara National Geographic Kids, dar si Fix My Hog Premium, care ii ajuta pe posesorii de motociclete Harley Davidson sa le intretina.

Google a platit pentru YouTube 1,65 miliarde dolari in 2006, acum sunt peste un milion de canale disponibile, iar numarul de unici care acceseaza site-ul este de peste un miliard. Numarul de canale cu plata va creste rapid.