Larry Page, CEO si co-fondator al Google, a povestit pe larg intr-o postarea Google+ despre afectiunea sa vocala, marturisind ca sufera de o paralizie partiala a corzilor vocale ce a fost agravata de o raceala, vara trecuta. El adauga ca are o voce slaba si ii este greu sa faca multa miscare, insa precizeaza ca isi continua indatoririle de zi cu zi si ca lucrurile se imbunatatesc.

Page spune ca totul a inceput acum 14 ani cand, dupa o raceala serioasa, vocea i-a devenit ragusita si de atunci nu si-a mai revenit. Un doctor l-a diagnosticat cu paralizie la una dintre corzile vocale, din cauza unui nerv care impiedica miscarile normale ale acesteia.

Page mai spune ca, in afara de faptul ca vocea ii era mai slaba, problema nu l-a afectat pana vara trecuta cand o alta raceala serioasa a inrautatit lucrurile. Doctorii i-au spus ca o a doua coarda vocala este limitata in miscari

Page spune ca lucrurile s-au mai imbunatatit, chiar daca vocea ii este extrem de slaba, monologurile lungi nu sunt indicate si nici nu poate face foarte mult sport. El insista insa ca poate face tot ce isi doreste, atat acasa, cat si la munca.

Page a facut si o gluma, legata de Sergey Brin, cel alaturi de care a fondat Google "Sergey spune ca probabil sunt un CEO mai bun fiindca imi aleg cuvintele cu mult mai mare grija", aluzie la dificultatile de voprbire cauzate de afectiune.

Despre problemele lui Larry Page s-a speculat mult, iar el a simtit nevoia sa le detalieze, insa si cu o doza de umor pentru a linisti investitorii si pentru a mai elimina din zvonurile negative.