​Hewlett - Packard Romania are in prezent 3.600 de angajati in tara si va ajunge la 3.800 spre final de an, a spus Radu Enache, seful fililalei locale a companiei. HP spera ca afacerile sale in Romania vor creste in 2013, dupa ce in 2012 au scazut, "pe fondul; efervescentei politice" din tara, a mai spus Enache, la o coferinta de presa prilejuita de deschiderea unui laborator la Universitatea Politehnica unde HP a contribuit cu 75.000 de dolari.

Centrul de pregatire donat de HP PolitehniciiFoto: HP

"Avem 3.600 de angajati in Romania, cam 400 sunt in biroul comercial, iar restul sunt in centrul de servicii. Sunt premise sa crestem in continuare si probabil vom adauga inca 200", spune Radu Enache. El se arata multumit de nivelul de productivitate din tara "Oamenii de la HP fac acum lucruri mult mai complicate decat cele pe care le faceau acum cinci ani. Anumite activitati chiar au plecat din Romania in India, dar au venit lucruri mult mai complicate in loc, din alte zone."

Radu Enache spune ca cea mai importanta crestere la partea de angajati va fi pe zona serviciilor, mai ales la centrul de cercetare de la Cluj pe partea de data center automation, in acea locatie urmand ca numarul de oameni sa creasca de la 150, la 200.

Pe ce segmente se va concentra compania in tara? "Noi suntem interesati sa sprijinim in continuare dezvoltarea infrastructurii tarii, suntem interesati de proiecte grele si importante pentru Romania. (...) Stim ca nu sunt bani, dar exista fonduri europene (...) vrem sa contribuim si pe ideea unor parteneriate publice-private. Despre acestea, Radu Enache spune ca "cel care face parteneriatul public-privat raspunde de functionarea sistemului si daca nu functioneaza, nu-si ia banii. Intr-un fel nu mai obligi institutia publica sa devina expert in IT, treaba trebuie sa o faca partenerul", precizeaza seful HP Romania.

Enache spune ca Hewlett Packard spera ca business-ul sau in tara va creste fata de 2012 care a fost un an de scadere in comparatie cu 2011. "Reducerea volumului de afaceri a venit din cauza efervescentei politice din Romania care a marcat negativ piata, iar cifrele statistice arata scaderi generale", precizeaza seful HP..

Enache a participat la evenimentul prilejuit de inaugurarea unui laborator pe care HP l-a donat Universitatii Politehnice din Bucuresti; Laboratorul are 13 calculatoare si va pregati studentii pe patru segmente: cloud-computing, retele, servere - stocare si solutii complexe de sistem.

Investitia HP a fost de 75.000 de dolari si cuprinde si 500 de licente gratuite pentru certificare.