​Patru hackeri din gruparea LulzSec care a desfasurat atacuri informatice asupra unor companii cunoscute precum Sony, EA Sports si News International, au fost condamnati la inchisoare in Regatul Unit, sentintele fiind intre 20 si 32 de luni, informeaza BBC. Instanta motiveaza decizia prin faptul ca atacatorii stiau ca vor crea haos prin actiunile lor, insa nu le-a pasat de acest lucru.

Unul dintre hackeri a primit 20 de luni de inchisoare cu suspendare, iar ceilalti trei au primit cu executare sentinte de 20, 30, respectiv 32 de luni.

Un avocat al acuzarii spune ca cei patru au vrut prin aceste atacuri informatice sa arate cat de destepti sunt si, desi era clar ca vor crea mari probleme, au avut un dispret total fata de impactul pe care actiunile lor il vor avea asupra vietilor oamenilor.

LulzSec s-a desprins acum doi ani din comunitatea de hackeri cunoscuta sub numele generic de Anonymous si a desfasurat atatcuri informatice de tipul DDoS extinse, furand atat parole de e-mail, cat si detalii legate de cardurile bancare.