​Filiala japoneza a Yahoo! spune ca serverele sale au fost victima unui atac informatic in urma caruia hackerii au obtinut ID-urile a 22 de milioane de useri ai companiei in tara asiatica, noteaza PC Advisor. Yahoo! spune insa ca nu au fost furate parole si nici alte informatii personale ale acestor useri, insa nu este prima oara cand serverele japoneze sunt atacate cu succes de hackeri.

Yahoo! a descoperit saptamana trecuta ca hackerii au avut acces la servere, iar compania spune ca e posibil ca aceste persoane sa fi obtinut ID-urile a 22 dintre cei 24 de milioane de useri japonezi. Yahoo! a atentionat utilizatorii si a insistat asupra faptului ca nu au fost furate nici parole si nici alte informatii personale despre acei useri.

Yahoo! Japonia a introdus un Secret ID, o caracteritica suplimentara care sa creasca siguranta logarii pe site, dupa ce recent, compania a descoperit un program malware care ar fi colectat datele a 1,27 milioane de useri, programelul fiind insa anihilat pana ca datele sa ajunga in afara companiei.

Compania a insistat si asupra faptului ca ID-urile reprezinta informatii publice si ca cele private nu au fost afectate. ID-urile Yahoo! sunt de multe ori afisate cand userii posteaza pe site-uri de cumparaturi si de licitatii.