Actiunile Apple au scazut cu peste 30% in ultimele luni si multi au spus ca ritmul in care compania invoveaza a incetinit mult in mandatul lui Tim Cook. insa acesta a tinut sa linisteasca investitorii, dar si fanii Apple, promitand ca vor fi lansate gadget-uri care sa faca valuri in piata. Cook a mai spus ca Apple nu foloseste tertipuri ca sa evite plata taxelor in SUA, insa per total a spus ca nu poate raspunde la multe dintre intrebarile pertinente care i s-au pus la conferinta All Things Digital.

In ultimele luni, multe voci din piata au spus ca Apple nu mai lanseaza produse inovatoare ca pe vreme lui Steve Jobs si concluzia a fost ca Apple nu mai este asa de "cool", lucru reflectat si in cotatia actiunilor care a scazut de la maximul de 702 dolari in septembrie, la sub 450 dolari acum. Seful Apple admite insa ca e frustranta aceasta scadere a pretului actiunilor.

Tim Cook spune ca Apple este fara indoiala o companie cool si ca va dovedi asta prin lansarea unor produse revolutionare care "vor schimba regulile jocului". Intrebat mai exact despre ce va fi vorba, un computer portabil pe ideea Google Glass, un televizor Apple, Tim Cook nu a dorit sa dea detalii, multumindu-se sa spuna ca are "o viziune mareata" ce se extinde dincolo de device-ul de streaming Apple TV.

Intrebat despre ochelarii Google Glass si despre alte mini-computere ce pot fi purtate, seful Apple a raspuns ca vorbim de produse de nisa care vor fi atragatoare pentru un numar limitat de oameni. "Nimic nu va convinge un pusti care n-a puratt niciodata ochelari, bentita sau un ceas, sa poarte asa ceva, sau cel putin nu am vazut eu", a raspuns Cook, referindu-se la aceste terminale despre care se vorbeste foarte mult.

A fost atins si subiectul taxelor, Apple fiind criticata ca ar folosi filiale din Irlanda si din alte tari permisive, pentru a nu plati taxe atat de mari in SUA. "Nu folosim tertipuri", a spus Tim Cook, adaugand ca sistemul fiscal american trebuie modernizat, fiindca altfel tot mai multe companii vor cauta metode de a evita plata unor taxe mult prea mari.

Tim Cook a mai spus ca designerul sef Jony Ive lucreaza la noua versiune de iOS care va fi cel mai probabil prezentat in iunie.