​Samsung a batut palma cu Intel si va utiliza procesoarele companiei americane la cel putin un viitor model de tableta cu Android, scrie Reuters, citand surse apropiate discutiilor. Informatia nu a fost confirmata oficial, insa pentru Intel ar fi un pas important, daca s-ar concretiza, mai ales ca Samsung are 18% din piata mondiala a tabletelor.

Samsung a ales sa utilizeze procesoare Intel Clover Trail+ pentru generatia a treia a tabletei Galaxy 10.1, cel mai important concurent pentru iPad. Samsung foloseste mai ales procesoare ARM la tabletele sale si procesoare Intel la un segment restrans de tablete "ATIV" care ruleaza Windows si se vand in volume mici.

Daca procesoarele Intel vor fi folosite pe tablete Samsung cu Android, compania americana va avea de castigat fiindca vorbim de modele care se vand in volume mari.

Intel domina piata PC-urilor, insa la smartphone-uri si la tablete a ramas in urma ca si cota de piata. Totusi, compania si-a adaptat chip-urile pentru a consuma mult mai putina energie si pentru a se preta si pe smartphone-uri si cateva astfel de modele au fost lansate, cum ar fi modele Motorola.