Sony a prezentat la targul de gaming E3 din Los Angeles consola de jocuri PlayStation 4 care pare sa fi castigat prima batalie cu concurentul Microsoft Xbox One datorita diferentei de pret si a restrictiilor mult mai reduse ale modelului nipon. Sony spune ca lucreaza la 140 de jocuri pentru consola care va fi lansata pana la Craciun.

Sony PlayStation 4Foto: Sony

Este o platforma cu totul noua si, din multe puncte de vedere este o consola cu totul noua", a spus la targul de gaming E3 Los Angeles, Andrew House, presedinte al diviziei Sony Computer Entertainment.

Preturile pornesc de la 399 euro pe continent si de la 399 dolari in SUA, consola urmand a fi lansata pana in sarbatorile de iarna.

Marea surpriza a fost diferenta de pret fata de cea mai noua consola Microsoft, Xbox One care va costa de la 499 euro in Europa, cu 100 euro peste Sony PS4, diferenta fiind neasteptat de mare, dovada fiind si uralele celor din sala cand Sony a anuntat pretul.

Totusi, analisti din piata spun ca Microsoft are avantajul sistemului de control prin gesturi Kinect care este mai sofisticat decat camera Sony Eye. Concurenta va fi interesanta si cu Wii U de la Nintendo, chiar daca vanzarile consolei Nintendo au fost dezamagitoare. Xbox 360 este cea mai bine vanduta consola de jocuri in SUA, dar pe plan mondial vanzarile ei sunt foarte apropiate ca volum de cele ale Sony PlayStation 3.

Sony PS4

Sony PS4

Foto: Sony

O alta parte buna tine de faptul ca pentru a juca, user-ul nu trebuie sa se conecteze la internet o data la 24 de ore, iar un alt aspect pozitiv tine de faptul ca Sony permite ca posesorii de PS 4 sa joace si jocuri second-hand, adica jocuri cumparate anterior sau imprumutate de la prieteni. Acest fapt va da clar mai multa libertate celor care nu suporta restrictiile.

Compania spune ca lucreaza la 140 de jocuri pentru PS4, dintre care 100 vor fi lansate in primul an.

Divizia de gaming a Sony a avut vanzari de 7,5 miliarde dolari anul trecut, ceea ce reprezinta o zecime din cifra totala de afaceri a grupului nipon.