​Google preia, contra a 1,3 miliarde dolari, compania israeliana Waze care ofera servicii de cartografiere si date in timp real despre trafic. Google va imbunatati Waze la partea de cautare, iar Waze va imbunatati Google Maps prin update-urile de trafic in timp real, scrie The Guardian.

Waze a fost fondata acum cinci ani in Israel de Uri Levine, Ehud Shabtai si Amir Shinar, initial fiind numita Linqmap. Compania spunea in primavara lui 2012 ca are circa 20 de milioane de utilizatori.

Waze, de care si Apple a fost interesata, a creat o comunitate online care updateaza in timp real serviciul prin postari legate de blocajele din trafic sau de accidentele intalnite pe sosele, actualizari postate de prietenii nostri sau de diversi useri.

Anuntand preluarea, cei de la Google spun ca, multora ni s-a intamplat ca, in drum spre serviciu, sa ne dam seama ca e blocaj in trafic si ca ar fi trebuit sa o luam prin alta parte. Tocmai spre asta va duce preluarea Waze care va face ca informatiile in timp real de pe Google Maps sa fie cat mai numeroase si mai exacte.