​Google a pus pe Street View cea mai inalta cladire din lume, monumentala Burj Khalifa din Dubai de 828 metri inaltime. Au fost postate panorame de la diverse etaje ale cladirii, dar si imagini spectaculoase captate din afara cladirii, de unde se vad zgarie-norii bogatului oras din Emirate.

Burj Khalifa are 828 metri inaltimeFoto: Google

Google a postat imagini panoramice de la mai multe etaje dintre cele 164 ale cladirii, intre locurile postate pe "turul virtual" de pe Street View fiind o piscina, o sala luxoasa de conferinta dar si sali de sport de cinci stele. O buna parte dintre panoramele postate nu pot fi vizitate intr-un tur real, de un turist obisnuit.

Cele mai spectaculoase sunt imaginile panoramice care infatiseaza Dubaiul vazut de la inaltimi ametitoare de cateva sute de metri. Aceste imagini au fost obtinute cu camere speciale, tip rucsac, mai mici, pe care Google le-a utilizat pentru a pune pe Street View imagini din zone stramte unde numai un singur om poate ajunge si unde nu se punea problema sa fie folosite camere de mari dimensiuni, precum cele montate pe masini.

Constructia turnului Burj Khalifa a inceput in 2004, iar cladirea a fost inaugurata in 2010, cu costuri totale estimate la 1,5 miliarde dolari.